Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Det är ingen mening att påpeka att lokaltrafiken i Gävle är under all kritik

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jag noterade till exempel att på söndagar går linje 2 från centrum till Gävle sjukhus en gång i timmen. Det gör linje 4 också! skriver Sven-Erik Lundberg.

Bild: Magnus Lundquist

Annons

Svar till Inger J: Det är ingen mening att påpeka att lokaltrafiken i Gävle är under all kritik. De som har hand om verksamheten, kan inget och begriper inget om logistik i allmänhet och om lokaltrafik i synnerhet.

Annons

De tror att bara det tar en minut kortare tid att åka från ändhållplatsen till centrum så kommer folk att åka buss oftare (utom resenärer från Hille förstås). Att linje 14 inte längre stannar vid Biltema, faller under den doktrinen (en minut mindre mellan Hemlingby köpcentrum och Rådhuset). Då får bussen stå en minut längre vid Rådhuset.

Annons

De begriper inte att det är viktigare vid valet att åka buss, att det är nära till en hållplats och att turtätheten är god. Jag noterade till exempel att på söndagar går linje 2 från centrum till Gävle sjukhus en gång i timmen. Det gör linje 4 också! Och de går samtidigt, samma väg bortsett från att linje 2 inte stannar vid Nynäsplan.

Två bussar går alltså en gång i timmen till sjukhuset i stället för en buss i halvtimmen genom att saxa linjerna med 30 minuter. Och detta utan att sätta in fler bussar eller fler chaufförer. Skötseln av lokaltrafiken i Gävle är inget mindre än en praktskandal!

Så Inger J, stå på dig om du orkar! Men förvänta dig inte något resultat. Kunskapen om logistik är noll hos dem som sköter lokaltrafiken i Gävle. Och att tala med dem är inte alltid som att tala till en vägg. På lokaltrafiken svarar de emellanåt. Men resultatet är detsamma.

Sven–Erik Lundberg

Mer läsning: Insändare: Gå där själv på vintern med kassar och rollator så får du se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan