Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: När en dålig utredning läggs fram måste man förkasta den och börja om

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Från manifestationen för skolorna i Storvik.

Bild: Annakarin Björnström

Annons

Jag deltog i manifestationen i Storvik tillsammans med cirka 700 andra engagerade i skol- och landsbygdsfrågorna i kommunen. Min och andras uppfattning är att den samlade totala kunskapen, erfarenheten och kompetensen hos oss cirka 700 överstiger den samlade kunskapen hos kommunfullmäktiges 51 ledamöter eller kunskapsnämndens elva ledamöter.

Annons

Med detta menar jag inte att de förtroendevalda är på något vis dumma eller ointelligenta. Bland de förtroendevalda har vi helt underbara och kloka liksom medelmåttiga ledamöter. Ledamöterna är dock så få jämfört med oss 700 personer, vilket gör att vi gemensamt kan prestera minst lika stor eller större kompetens och kunskap än våra förtroendevalda.

Annons

Med detta menar jag, att våra förtroendevalda måste ta till sig våra påpekanden och förstå, att de så kallade skol- och landsbygdsutredningarna inte förtjänar att kallas utredningar och som har hanterats på ett sådant sätt att de förtroendevalda har låtit sig manövreras till att jobba vidare med utredningarna som bas.

När man får utredningar med den låga nivån måste man ha kuraget att helt enkelt förkasta dem och börja om! Det finns en viktig grundregel när man tar på sig ett uppdrag i arbetslivet och det är att man har en skyldighet att säga ifrån sig uppdraget om man saknar tillräckliga kunskaper och erfarenheter.

Detta måste även våra förtroendevalda tänka på innan de tar på sig att fatta något beslut för annars har man ju svikit uppdragsgivarnas, alltså väljarnas, förtroende. Därför är det synnerligen viktigt att var och en av våra representanter nogsamt och självständigt tar till sig synpunkter, kunskaper och erfarenheter samt att de har integritet och inte följer eventuella partipiskor eller andra ovidkommande faktorer.

Olov Göransson

fortfarande liberal, dock ej aktiv i partiarbetet

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan