Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Kort sagt om mopedbilar, pantburkar, återvinning med mera

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Sluta att klaga på dem som kör mopedbilar, manar två skribenter.

Bild: Arkivbild

Annons

Att vuxna kan ha så mycket åsikter om ungdomars körning i mopedbilar. Jag ser i princip varje dag vuxna som tränger sig in i filer, pratar i mobil, kör för fort, inte stannar för fotgängare och så vidare. Det borde störa er mer än ungdomarnas eventuella misstag i trafiken. Jag tror att ungdomar som kör mopedbil eller Epatraktor snabbare kommer lyckas ta körkort. Det ger i många fall ökad frihet och självständighet för dem. Varför stör det er att de träffas på en parkering vid ett köpcentrum efter stängning? Inga människor och djur i närheten, inga hus direkt intill. Sluta gnälla på ungdomarna, det låter enbart som missunnsamhet och avundsjuka.

Stolt mamma till mopedbilskörande 15-åring

Annons

Hej. Jag är less på alla klagomål om mopedbilar. Vi är många handikappade som har sådana. Jag har 28 års trafikvana och vet vad jag gör. A-traktorer är ju värre än mopedbilar.

Annons

Arg norrlänning

Jag blir så irriterad när folk skrynklar pantburkar och river bort etiketter. De vill inte, att någon annan ska få pengar från pant men har mage att kasta purkar och flaskor i naturen. Tänk efter när ni gör detta och jag försöker rätta till burken. Annars är det jag som kastar den i containern och det är inte min uppgift.

Agnes

Svar till Per Sundström: Nej Per! Det är ni och inte jag som ska trycka på FTI när det gäller våra återvinningsstationer. När det gäller Forsbacka så tror jag många håller med om att bättre återvinningsstation och personal får man leta efter. Så ta ni ut era höga avgifter, jag bryr mig inte längre. Det är gröna tunnan eller skogen som gäller i fortsättningen. Ni borde skämmas över er inställning. Den är inte i paritet med det miljöansvar som åvilar er.

lassE

När jag läser på sociala medier och insändare så ser jag att det så många som har en massa åsikter om Sverige, svensk politik, invandring med mera. Väldigt många har en negativ inställning till det nämnda. Varför engagerar sig inte dessa negativa människor politiskt? De har ju åsikterna klara om hur allt ska skötas. Då måste väl allt bli så mycket bättre när de blivit valda?

Annons

Annons

Åsiktsmaskiner

Svar till Ingela Björck: Människor lever på att tillverka kläder. Det handlar om överlevnad för en stor grupp, inte enbart klimat

Klädkoden

Varför ligger Region Gävleborg i toppen när det gäller negativa nyheter om vården. Exempel att inte scanning sker för att upptäcka livmodercancer och behandlingen i livets slutskede?

Stiganders

Angående treans buss: Det är tråkigt (milt sagt) att stadsbussarna gör omläggningar som detta. Vi försöker åka kollektivt för att spara miljön, men vi tvingas att ta bil många gånger på grund av indragna turer och borttagna hållplatser. Vilka gagnar det? Surt...

Miljövän

En tidig promenad lördag morgon förbi hamburgerkedjorna Max, McDonald's och Burger King på Söder i Gävle: Jag kunde ha fyllt en sopsäck med muggar, lock och sugrör i plast. Tror inte att det är vi 60 plus:are som står för den nedskräpningen. Nej, nu får nog ungdomarna också börja ta sitt ansvar vad det gäller nedskräpning och miljön.

Sopkäringen

Annons

Annons

Till toppen av sidan