Annons

Annons

Annons

Gävle

Misslyckandet i TV4:s talang blev droppen – men nu har Gerda Bylund vågat sig upp på stand up-scenen igen: "Var nära att gå in i väggen"

2017 stod Gerda Bylund på tröskeln till nästa nivå i stand up-karriären. Hon stod på scen på RAW Comedy i Stockholm, turnerade runt i hela Sverige, blev viral i sociala medier och kompis med Babben Larsson. Sen försvann hon från stand up-scenen. Tills nu.
– Jag höll på att bränna ut mig.

I två år har Gerda Bylund hållit sig borta från rampljuset – men nu är hon tillbaka på scenen igen – "Jag mådde inte bra", berättar hon.

Bild: Simon Ridell

Annons

Senaste gången det gick att se Gerda Bylund på scen var i TV4:s Talang, där hon "bombade" som man säger i stand up-kretsar. Det var ett kort klipp som inte verkar gå att hitta på nätet längre – Gerda Bylund kom av sig mitt i rutinen, publiken började bua och Alexander Bard, sin vana trogen, tryckte surt och bestämt på "nej tack"-knappen per omgående. Det faktum att hon lyckades samla sig, fortsätta rutinen och vinna över stora delar av publiken så till den grad att hon nästan skickades vidare ändå klipptes bort. Istället blev tittarnas intryck att hon eliminerades direkt och utan pardon. Till råga på allt var det tydligt att TV4 bara ville att hon skulle köra sina allra snuskigaste skämt och resultatet i tv-rutan såg ut som ett riktigt pinsamt magplask.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan