Annons

Annons

Annons

Norr-Nynäs

De startade på noll i Gävle – nu är de bland Sveriges mäktigaste poddare – återvänder med konspirationsshow

Det började som en hobby mellan två gymnasielärare på Borgis i Gävle. Fem år senare har deras samtal vuxit till att bli en av Sveriges absolut mest lyssnade poddar. Fredag 25 oktober blir ett kärt återseende med Gävleborna för Historiepoddens Robin Olovsson och Daniel Hermansson då de kommer till Gävle teater.

Historiepodden är när vi kollar sajten poddindex.se Sveriges sjunde största podcast bland de som inte är knutna till Sveriges radio med över 70 000 unika lyssnare varje vecka. Sedan starten i mars 2014 har de prånglat ut ett avsnitt nästan exakt varje vecka. 271 stycken. Och då kan vi räkna med att 288 veckor har passerat sedan dess ungefär. Alltså är det bara tre veckor varje år de inte givit ut en podd. Sveriges kanske pålitligaste poddarfrekvens tror vi. Bild: Sven Prim.

Annons

I början av 2010-talet träffades Daniel Hermansson och Robin Olovsson i egenskap av historielärare på Borgarskolan i Gävle. Mars 2014 startade de Historiepodden som dock senare utlokaliserades till Stockholm. 2015 flyttade Daniel Hermansson från Gävle efter sex år och året därpå gjorde Robin Olovsson dito. Nu lever de båda lite vuxnare liv och har sambo, konstaterar Hermansson på telefon. Själv är han lärare på Campus Manilla, skolan som blivit omskriven då prinsessan Estelle och Alexander Schulmans dotter går där medan Olovsson är på Åva gymnasium i Täby.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan