Annons

Annons

Annons

Smygtitt: Så blir Anatolien's kolgrill som tar över i Mezopotamyas gamla lokaler

Sedan några månader har det skyltats om att Anatolien's kolgrill tar över i Mezopotamyas gamla lokaler. Onsdag 9 oktober öppnar det Mellanöstern-betonade köket där vi fick en smygtitt.

Text

Cimen Yuksel är restaurangchef på Anatolien's kolgrill. Tidigare har hon drivit Kungshallen bland annat, det som nu är Ll'Amice. I bakgrunden syns kolgrillen som givit namn åt restaurangen.

Bild: Nils Palmeby

Annons

Det är en delägare till Ll'Amice (som önskar vara anonym) vilken äger den nya restaurangen Anatolien's kolgrill, där Mezopotamya höll till innan. Som vi tidigare berättat driver den forne ägaren Hasan Tercan numera Limon kök och veranda på Skeppsbron. Sedan i somras har det pulats inne i lokalen på Södermalmstorg. Framför allt är det köket som har förändrats totalt. Merparten av det gamla inventariet och utrustningen har kasserats och bytts ut till helt nya maskiner. De gamla var så slitna att de inte ens gick att sälja, menar den nya ägaren. Med den stora omgörningen, är tanken att det ska bli enklare att hålla hygienen på topp. Bland annat med ett helt nytt städrum och noggranna städrutiner.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på gd.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan