Annons

Annons

Annons

Annons

Smygtitt: Så blir Anatolien's kolgrill som tar över i Mezopotamyas gamla lokaler

Sedan några månader har det skyltats om att Anatolien's kolgrill tar över i Mezopotamyas gamla lokaler. Onsdag 9 oktober öppnar det Mellanöstern-betonade köket där vi fick en smygtitt.

Cimen Yuksel är restaurangchef på Anatolien's kolgrill. Tidigare har hon drivit Kungshallen bland annat, det som nu är Ll'Amice. I bakgrunden syns kolgrillen som givit namn åt restaurangen.

Bild: Nils Palmeby

Annons

Det är en delägare till Ll'Amice (som önskar vara anonym) vilken äger den nya restaurangen Anatolien's kolgrill, där Mezopotamya höll till innan. Som vi tidigare berättat driver den forne ägaren Hasan Tercan numera Limon kök och veranda på Skeppsbron. Sedan i somras har det pulats inne i lokalen på Södermalmstorg. Framför allt är det köket som har förändrats totalt. Merparten av det gamla inventariet och utrustningen har kasserats och bytts ut till helt nya maskiner. De gamla var så slitna att de inte ens gick att sälja, menar den nya ägaren. Med den stora omgörningen, är tanken att det ska bli enklare att hålla hygienen på topp. Bland annat med ett helt nytt städrum och noggranna städrutiner.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan