Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Vi som komposterar själva straffas med 205 kronor

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Therese Metz, MP, får frågor om den nya taxan. Foto: Jonas Forsberg

Annons

Vi som väljer att kompostera får nu 205 kronor mer på fasta avgiften i straff för att vi inte lämnar bruna påsar för rötning.

Anser ordförande för Gästrike Återvinnare, att det är som det ska att vi tar bilen (bensindriven) och köper jord i plastsäckar i stället? Hur miljövänligt är det?

Önskar svar från ordförande Therese Metz, MP.

Egen härd är guld värd

Annons

Svar direkt: Den nya avfallstaxan gynnar alla som komposterar

Hej! Fortsätt självklart att kompostera! Matavfall är precis som du är inne på, en fantastisk resurs – antingen i egna odlingar eller att göra biogas av.

Annons

Den nya avfallstaxan gynnar dig som komposterar, oavsett om det är i egen regi hemma i ditt hushåll, eller tillsammans med oss i en brun tunna. Just för att matavfall är en resurs för hela vår region så kan vi inte längre försvara den rabatt som funnits för dig som komposterar själv (200 kr per år).

Men i gengäld sänker vi kostnaden för hämtningen av matavfall från 318 kr per år till endast 114 kr per år. Vår ambition i nästa förändring av taxan är att lyckas ta bort kostnaden för hämtningen helt. Den största vinsten är när matavfallet inte hamnar i restavfallet och kostar oss många miljoner att bränna.

Så fortsätt kompostera, hemma eller i vårt bruna kärl, oavsett vad så gör du en viktig miljöinsats! Vill du ytterligare minska dina kostnader för ditt avfall så kan du glesa ut ditt hämtningsintervall.

Vänligen

Therese Metz, MP

ordförande Gästrike Återvinnare

Annons

Annons

Till toppen av sidan