Annons

Annons

Annons

Guldtjädergalan 2019

BILDEXTRA: Unga kockar i mattävling – Isabelle Nilsson: "Inga problem att få jobb"

Isabelle Nilsson läser till kock på Polhemsskolans restaurangprogram. Hon har en dryg termin kvar i skolan och jobbar redan extra på Grands Veranda.
– Det är så roligt att laga mat, jag älskar att äta mat och det finns så mycket man kan göra.

Isabelle Nilsson, elev på Polhemsskolan, tävlade i Juniormedaljen som gick av stapeln i Gasklockeområdet på måndagsförmiddagen. I mattävlingen hade deltagarna 90 minuter på sig att tillaga två rätter på temat "no waste".

Bild: Annakarin Björnström

Annons

Det puttrar i grytorna och ugnarna går varma i de sex tävlingsköken i Lilla Retorten intill Gasklockorna. Juniormedaljen, en kocktävling för restaurangskolorna i Gävleborg, pågår under måndagsförmiddagen och de elva tävlingsdeltagarna jobbar intensivt med att steka älgkött, fritera grönsaker och dekorera tallrikar. Rätterna ska tillagas på tid och många av eleverna har det stressigt i slutet.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan