Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Han har alltså mage att kräva att personalen ska spara ännu hårdare

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Patrik Stenvard imponerar inte på skribenten.

Bild: Annakarin Björnström

Annons

Regionen måste minska sina kostnader och spara. Några partipolitiker är kritiska till hur besparingarna ska gå till.

Politiker från Moderaterna och Liberalerna tycker att det är för lite som görs, att regionen borde gå hårdare fram med tydligare och skarpare ingripanden. Trots att personalen säkert redan gör så gott man kan och sliter på i vardagen.

Annons

Patrik Stenvard, M, är en av besparingsivrarna som kräver mer.

Annons

Det är en svart ironi att det är just denne politiker som ställer kraven. Stenvard ligger bakom Åleskogaffären i kommunen, som GD tidigare avslöjat.

Affären innebär ett guldkantat avtal med en direktör, vars lön tvivelaktigt har höjts från 90 000 kronor i månaden till 130 000. En höjning med 40 000 kronor i månaden, som ju är mer än vad de flesta ens har i lön eller pension. Varje månad tickar nu tusenlapparna iväg från skolan, ungdomsidrotten och äldrevården till direktörens privata lönekonto.

Men Stenvard står upp bakom direktören, garanterar avtalet och bestämde att det skulle fortsätta gälla ända fram till direktörens pension, oavsett kompetens, arbetsuppgifter eller ansvar! Och det är vi andra som måste betala deras vidlyftiga kalas, med våra egna skattepengar.

Nu har denne moderatpolitiker alltså mage att kräva att personalen i regionen ska utsättas för skarpare och tydligare besparingsförslag. Det är inte snyggt.

Men Moderaterna har återigen visat på vilken sida man står när det verkligen kniper och resurserna är knappa.

Patient med knäledsartros

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan