Annons

Annons

Annons

Gymnastik

Läsartext
Läsartext: Sandvikens GA gjorde en toppentävling i truppgymnastik

I helgen tävlade lag UT1 från Sandviken i en stor rikstävling på nivå fyra i Örebro. På tävlingen deltog de 25 bästa lagen på nivå fyra från hela Sverige.

Text: 

Detta är en läsartext.

Annons

Under första dagen tävlar man i alla tre grenar, (tumbling, trampett och fristående), i ett kval för att försöka ta sig vidare till finalen där de tio bästa lagen tävlar.

Laget har de senaste tre rikstävlingarna missat finalen med en placering men denna helg lyckades man äntligen knipa en åttonde plats och var därmed vidare till finalen på söndagen.

Annons

Under kvalet gjorde tjejerna en jättefin tävling men hade några småmissar och kände därför att man kunde förbättra sig till finalen. I finalen gjorde tjejerna riktigt bra ifrån sig och lyckades få tävlingens näst högsta tumblingpoäng vilket såklart var en fantastisk bedrift.

Annons

Efter att alla lagen tävlat klart stod det klart att UT1 slutade på en hedrande sjätte plats och är därmed sjätte bäst i Sverige på nivå fyra.

Båda tränare och gymnaster är väldigt nöjda med helgen och detta var en kanonstart på tävlingssäsongen. Nästa tävling går i Hudiksvall i slutet på november och laget är nu fyllt av energi för att fortsätta kämpa mot nya volter och fina placeringar.

Läsartext

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan