Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Ta Lidfeldt och Attorps på största allvar när det gäller kulturhuset

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Gunnar Lidfeldt.

Bild: Arkivbild

Annons

När jag går in på kommunens hemsida, blir jag uppmanad att ge mig in i debatten om kommunens nya mötesplats – det nya stadsbiblioteket. "Det är viktigt för oss att Gävleborna känner sig delaktiga i den demokratiska processen," säger där Jörgen Edsvik.

Öppen demokrati! För att sedan gå ut i lokalpressen och anklaga Gunnar Lidfeldt och Thomas Attorps för att ”dalta” när de kommer med konstruktiva förslag. Men eftersom demokrati inte bara ger utrymme att välja mellan ”ja och ja”, utan mellan ”ja och nej”, vill jag gärna passa på att ge stöd för Lidfeldts och Attorps markering:

Annons

Annons

Gävle behöver en ny mötesplats för kulturen där också själva byggnad får en märkbar identitet – som dagens musikhus och högskolan. Nu sover det gamla rådhuset en spöksömn på en esplanad och behöver livas upp, vilket dagens biblioteksbyggnad och kvartersgrannen polishuset tyvärr inte bidrar till. Lidfeldts och Attorps förslag bör därför tas på största allvar när kommunen nu summerar inkomna förslag.

Fotografierna på länsmuseets aktuella utställning visar att 1960- och 70-talets stadsförvandling utan debatt inte var till stadens fördel. Gävle är visserligen en handelsstad, men får därför inte bara sluta som en knutpunkt för varutransporter mellan svällande köpcentra.

Agnes Hultén

Annons

Annons

Till toppen av sidan