Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Vem har ansvaret för metangasen från den ryska tundran?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Västhusgasen metangas frigörs när permafrosten smälter i Sibirien.

Bild: Arkivbild

Annons

Jag har förstått att det är koldioxidutsläppen som är boven till allting men jag vill ha en mer detaljerad beskrivning om det är möjlig.

Det finns många duktiga individer som frekvent återkommer på insändarsidan och debattsidan och diskuterar koldioxidutsläpp. Personligen försöker jag följa med så gott det går. Jag är alldeles för dåligt påläst och osäker för att ge mig in i debatten men jag har har några simpla funderingar eller frågor som kanske kan få ett svar.

Annons

Annons

Vem är ansvarig för all metangas som frigörs på den ryska tundran nu när permafrosten långsamt försvinner? Är det alla på hela jorden? Är det enbart Ryssland?

Visst måste väl metangasen i sig vara ett hot likaväl som själva koldioxiden? Är det någon som har gjort en uppskattning av hur mycket metangas det rör sig om?

Vad händer med luften vi andas och koldioxidutsläppen på grund av de gigantiska bränder som härjar i Kalifornien, Amazonas, Indien och Indonesien?

Vi kanske ska förbjuda valborgsmässokasar framöver för de spyr ju ut ofantliga massor av farliga partiklar över hela landet.

Sen en jättedum fråga: Kan man inte öppna ett "hål" mellan jorden och rymden så det bildas ett "korsdrag" och vädra ut allting på en gång? Ungefär som en skorsten. Det sägs ju att rymden är oändlig.

Vem betalar för allt detta? Är det bara vi människor via skattsedeln, för företagen tycks ju gå närmast oberörda ur detta.

Vetgirig

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy