Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Gävle centrum

Krogens nya satsning – serverar mat som annars skulle slängas: "Vi tar hand om det innan det blir sopor"

Mat som blivit för gammal för att säljas i butik ska nu börja serveras till restauranggäster.

Det är Gävlerestaurangen Sarahs som inlett ett samarbete med Diléns i Valbo för att ta vara på lokala matvaror som annars skulle slängas.

– Det hade varit sopor imorgon om inte vi hade tagit hand om det, säger Sarah Johansson.

Foto: Heiko Junge (TT)/Anna Höglund

Annons

Sarah Johansson som driver restaurangen Sarahs i Gävle har tagit intresset för hållbarhet och minskat matsvinn ett steg längre.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Ingen bindningstid - säg upp när du vill.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy