Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Kort sagt om SCB, politikersvar, kaniner, snö-snoppar med mera

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Snö-snopparna var ett kreativt bud som inte skadar någon, anser PDL.

Annons

Nu när SCB har skrivit ned arbetslösheten från 7,1 procent till 6,0 procent på grund av statistikfel så tiger M med Svantesson i täten. Men om siffrorna skulle ha skrivits upp från 7,1 procent till 8,2 procent då skulle M med Svantesson i täten öppnat gapet och mässat hur illa regeringen har skött arbetslösheten och även begärt misstroendeomröstning mot ansvarig minister.

Väljare

Politikernas vanligaste svar i intervjuer: ”Det ligger på bordet och vi tittar på saken!” När har något blivit gjort eller blivit bättre genom att titta på saken? Kan toaletten bli rengjord genom att titta på den, kan snön bli skottad genom att titta på drivorna, kan gräsmattan bli klippt genom att titta på det, eller borde saken utredas några gånger? Vi har en skarpögd regering som löser problemen genom att titta på saken!

Annons

Annons

Anja

Våra gulliga kaniner blir mat. Vi kan lika gärna äta marsvin, katt och hund. Vi äter inte så mycket kanin i Sverige så då borde inte Finland, Danmark, Norge och Island äta det heller. Folk som bor i Norden blir mer och mer tokiga i att jaga och äta kanin. Sluta äta kanin! Jag gillar inte att folk som äter kanin.

Marhinnio

Hur kan Sandviken vara så in i h-e dum att riva penisarna som ungdomar byggt i rondeller? Ett kreativt bus som inte skadar någon men ger en kick för dem som har gjort det. Men när man ritar en penis på ett höghus så är det ett konstverk! Eller ställer en rosa skrotbil i rondellen till Gävle som kostar hundratusentals kronor. Nej skärp er Sandviken och Gävle, anlita de här ungdomarna så får ni gratis rondellkonst.

PDL

Satsa på fler turistbyråer. Om man ska satsa på turism så varför inte ha flera ställen bemannade? Kanske i kombination med en vanlig kiosk som kör biljettförsäljning med mera Då blir det som post i butik.

När å fjärran

Hej Anja. Att vi i Sverige har en koalitionsregering bestående av fyra riksdagspartier som styr landet är inget märkligt. Förutom Sverige så finns det 78 andra länder runt om i världen med samma typ av valsystem. Att det bildas regeringar i dessa länder som består av flera partier beror på att vi har proportionella valsystem där det är väldigt ovanligt att ett enda parti får mer än 50 procent av rösterna och således kan regera helt på egen hand.

Tony

Annons

Annons

Till toppen av sidan