Annons

Annons

Annons

Annons

Simning

Läsartext
Läsartext: Saga nära medalj i SM-simningarna

En A-final och flera personliga rekord - ett fint facit för de fyra gästrikesimmare som fanns på plats vid SM/JSM 25 meter (kortbana) i Eskilstuna i helgen. Tävlingen avgjordes i Munktellbadets snabba bassäng.

Detta är en läsartext.

Saga Boråker Sandvikens SHK

Annons

JSM (Svenska mästerskapen för juniorer) är för simmare 20 år och yngre medan SM-klassen är öppen för alla.

JSM avgjordes i direktfinaler under förmiddagspassens försökssimningar. Då simmade även seniorerna sina försök och sedan gick de åtta snabbaste simmarna oavsett ålder i varje gren vidare till A-final medan de på plats nio till sexton simmade B-final. Finalerna simmades på kvällen.

Annons

Saga Boråker, 15 år, Sandvikens Sim och Hoppklubb, simmade 100 och 200 meter bröstsim. Det blev nya personliga rekord i båda grenarna och en fin fjärdeplats i JSM på 200 meter. Sagas tid där räckte också till att få simma A-final i SM för seniorer. Där blev det ännu en fin fjärde plats och ett till nytt personligt rekord med tiden 2.30.82. Riktigt bra simmat av Saga, som har många år kvar som juniorsimmare.

Annons

Jakob Källquist, 18 år, Gävle Simsällskap, simmade 100 och 200 meter medley samt 50, 100 och 200 meter ryggsim. Han satte nya fina personliga rekord i samtliga grenar. På 200 meter rygg blev det en nionde plats och på 100 meter rygg en tionde plats i JSM. På 100 meter medley och 200 meter rygg räckte tiderna till B-final i SM för seniorer. På 200 meter rygg simmade Jakob in som trea i B-finalen vilket innebar en elfteplats i SM.

Jakob Källqust Gävle SS

Klubbkompisarna Marcus Ålenius och Adam Carlsson, båda 18 år, simmade 50 och 100 meter fjäril respektive 1500 meter frisim. Marcus putsade sitt rekord på 50 meter fjäril medan Adam simmade på årsbästatid på 1500 meter frisim.

Susanna Källquist/Läsartext

Annons

Annons

Till toppen av sidan