Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Den ena kortsiktiga lösningen efter den andra för skolorna i Sandviken

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jernvallsskolan i Sandviken.

Bild: Per Johansson

Annons

Någonting som är en årligen återkommande tradition i Sandviken är avsaknaden av en långsiktig planering av kommunens skolor och organisation. Nu är det Jernvallsskolan som är i fokus.

Snart är det inte en enda skola inom kommunen som har sluppit undan den oro som uppstår på grund av av avsaknaden av en långsiktig planering. För att elever och lärare ska kunna prestera måste det skapas lugn inom skolorganisationen, nu är det den ena kortsiktiga lösningen efter den andra som kommer upp på bordet.

Annons

Annons

Kan tycka att fanns det pengar för att uppföra baracker för några år sedan till SFI-elever som verkar fungera så varför inte forsätta på den linjen? Gemensamt för detta kaos är att den ansvarige skolchefen under dessa år varken har lyckats med planering av lokaler eller skapa trygghet för lärare och elever.

Hoppet står nu till kommunens nye kommundirektör som har erfarenhet av skolverksamhet att bringa ordning och reda inom skolorganiseringen i Sandvikens kommun. Tag lärdom av ett världsföretag som Sandvik hur dom hanterar chefer som ej presterar i nivå med de förväntningar man ställt upp.

Besviken Sandvikenbo

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan