Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Historien upprepar sig, då var det Österfärnebo, nu händer det i centralorten

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Sandvikens skolchef Inger Norman talar inför ett fullmäktigemöte för några år sedan.

Bild: Arkivbild

Annons

Föräldrar och barn är förkrossade. Informationsmötet den 5/12 på Jernvallsskolan var en katastrof. Ordförande i kunskapsnämnden vände ryggen till när föräldrar som i förtvivlan ville ha svar på sina frågor om varför det är så bråttom att flytta eleverna.

Skolchefen snurrade in sig i sina egna siffror. Nyheten hade nått media och därmed föräldrarna innan skolchefen hade fått släppa bomben så som hon gjorde i Österfärnebo för ett och ett halvt år sen.

Annons

Annons

Den här gången hade föräldrarna fått lite tid att förbereda sig. Mycket pålästa och förberedda föräldrar vädjade om dialog. Frågor lämnades obesvarade, om de besvarades så var svaren långt ifrån fullständiga. Förvaltningen och politiken stod med byxorna nere.

Applåder delades till en början ut för föräldrars kloka förslag, bra kommentarer och sunda tänk. Ju längre mötet gick och uppgivenheten spred sig applåderades det till slut för kommunens okunskap och ignoranta beteende.

Varför kan upptagningsområdena ritas om nu när det var en omöjlighet när Österfärnebo efterfrågande det för ett och ett halvt år sedan? Årsundaeleverna kan åka till Österfärnebo, där finns en högstadieskola som gapar tom i väntan på beslut.

Skolchef Inger Norman svarade: ”Det går inte… det finns inte plats där.”

Ni har väl inte föregått beslut och omöjliggjort att starta upp högstadiet i Österfärnebo igen, det är fortfarande en tillfällig flytt av elever? Plats finns. Bara viljan finns. Det krävs några ”lättare ombyggnationer” som ni säger annars skulle behöva göras på skolorna inne i centralort. Detta för att skapa plats åt eleverna från Årsunda i Österfärnebo. Det går utmärkt, vi kan hjälpa till!

Den sista frågan på mötet kom från en förälder: "Ni som tycker att det här är helt fel, ställ er upp!" Hela salen ställde sig upp, på samma gång. Någon utbrast: Demokrati!

Annons

Hur kommer det sig att politiken i Sandvikens kommun blivit något som kan liknas vid en diktatur? Vart tog demokratin vägen i era hjärtan? För jag antar att ni en gång brann för den.

Paulina Lingers

förälder till två barn

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan