Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Sandviken är kommunen som glömde att lyssna på medborgarna – tjänstemännen var viktigare

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Hur ska alla elever rymmas här, undrar skribenten.

Bild: Sofia Lööf

Annons

Socialdemokraterna i Sandviken går ut med ett pressmeddelande om att storskola förslaget läggs ned. Vid samma tidpunkt kläcker man tjänstemannaförslaget att Jernvallsskolans högstadium ska flyttas till Björksätraskolan. Björksätraskolan har i dag 624 elever.

Om inte de sökande till skolan radikalt har ändrats innebär det 624 + 150 elever från Jernvallsskolan = 774 elever. Björksätraskolan har genomgått en rust under ett antal år men vad jag vet ingen utbyggnad. Hur ska 774 elever rymmas?

Annons

Annons

Vallbacksskolan i Gävle utropades som storskola. Den rymmer 508 elever. Om flytt av elever blir verklighet i Sandviken så kommer Björksätraskolan alltså att få 774 elever. Och Socialdemokraternas främsta företrädare nekar till storskola...

Det hade väl varit bättre att lägga korten på bordet och skippat dialog med föräldrar, elever och lärare och i stället köra över oss medborgare på en gång. En låtsasdialog som i praktiken innebär en stor skola i stället för en storskola var inte vad vi ville ha.

Varför lägga skattepengar på utredning och dialog när man inte lyssnar på svaren i den? Elevantalet som fås i Björksätraskolan placerar Sandviken på plats 50 av landets drygt 4 000 kommunala grundskolor.

Så nu kan vi inte bara titulera oss som kommunen som lät datorer och paddor till skola och förskola gå före våra barn och ungdomars välmående. Vi blev också kommunen som glömde lyssna på medborgarna för tjänstemännen var viktigare. Barnen har aldrig varit i fokus.

Betraktare av hardcore politik i Sandviken

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan