Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Håll reda på era elever på Engelska skolan - stoppa buslivet efter skoltid!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Skribenten tycker att ledningen för skolan ska agera för att motverka bus efter skoltid.

Bild: Annakarin Björnström

Annons

Engelska skolan (IES) på Brynäs – skolan med stans finaste rykte om skötsamma skolungdomar och hårda regler. Men hur hårda egentligen?

Sedan en tid tillbaka förekommer det stenkastning, skrik, bråk, krossade bilrutor och "kasta prick" på närliggande bostadsrätters fönster. Hur kan det vara så att skolan med så mycket "pli" på sina elever godkänner detta? (Ja, det sker såväl dagtid som eftermiddagstid.)

Annons

Annons

Nästan varje dag vid skolslut och hemgång förekommer sten- och snöbollskastning på bilar. Skrik, bråk och väl synlig mobbning. Vad gör ni på skolan åt detta?

Tar ni hand om dem som blivit mobbade och inputtade i en parkerad bil? Betalar ni min självrisk när sidorutan på bilen är krossad? Klättrar ni upp på tredje våningen och byter fönster?

Ska jag – på fullaste allvar – vara tvungen att komma hem runt 16.30-tiden när alla har hoppat på bussen för att inte riskera en trasig bil nästa gång jag kommer ut till bilen?

Håll reda på era elever och gör någonting åt detta! Vi som bor här är extremt trötta, less, förbannade och besvikna på det som sker i vår närhet.

Boende

Svar direkt: Detta ser vi allvarligt på - eleverna ska vara goda ambassadörer för skolan

Det är tråkigt att höra att vissa av våra elever inte sköter sig utanför skoltid. Vi ser allvarligt på denna information då vi vill att eleverna ska vara goda ambassadörer för skolan på skoltid såväl som utanför.

Vi pratar mycket med eleverna hur man ska bete sig socialt för att vara en god samhällsmedborgare. Samtidigt är vi en del av samhället där skola, polis och andra samhällsfunktioner samt föräldrar måste samverka. Vi arbetar i dag väl tillsammans med samtliga aktörer för att förebygga problem för ungdomarna samt att bygga trygga miljöer.

Om du/ni eller någon i din omgivning råkar ut för vandalism så ring direkt polisen och om du/ni vet eller ser något som liknar en mobbningsituation så hör av dig direkt till oss med information så vi kan följa upp vad som hänt.

Annons

Annons

Vi har personal ute på skolgården för säkerställa en lugn och bra hemgång och jag önskar att alla vuxna i elevernas omgivning ser som sin uppgift att tala dem tillrätta utanför skoltid. Vi behöver alla visa att vi har tydliga förväntningar på våra ungdomar så hoppas jag att vi kan ta några steg framåt.

Anneli Engvall

rektor för IES Gävle

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan