Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Nu upprepas samma historia med Jernvallsskolan

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Protester från elever på Jernvallsskolan.

Bild: Jenny Lundberg

Annons

Har ingen genomskådat Inger Norman än? Hon försöker med överraskningstaktik varje gång hon ska lägga ner en skola och varje gång går politikerna i fällan. Har man ögonbindel på sig?

Den 13 april 2007 damp ett brev ner hos föräldrar till elever på Västbodaskolan i Farsta. De fick veta att stadsdelsnämnden tänkte lägga ned deras skola. På ett möte den 26 april, drevs förslaget igenom. På hösten stängdes Västbodaskolan för gott, och de 326 eleverna flyttades till två andra skolor i närheten. "Om vi inte stänger någon av våra skolor måste vi istället skära ner på lärare och personal. Pengarna räcker helt enkelt inte till" sa Inger Norman som då arbetade på Farsta stadsdelsförvaltning.

Annons

Annons

Den 7 maj 2018 fick föräldrar i Österfärnebo ett chockbesked då Sandvikens kommun meddelade att de beslutat att ställa in högstadieverksamheten på till hösten. Det här beskedet kom helt oväntat och som en chock för föräldragruppen. "Vi fick en kallelse till ett föräldramöte från biträdande rektor, det stod inget om att det var något viktigt som skulle tas upp. Och så får vi den här bomben släppt på oss" sa Sophia Malm.

Sandvikens skolchef Inger Norman gav på måndagen 18 juni 2018 nedläggningsbeskedet i ett brev till föräldrarna i Österfärnebo. Beslutet innebar att högstadiebarnen flyttades till skolor i centrala Sandviken.

Samma historia upprepas nu med Jernvallsskolan. Ser inte fram emot det brevet.

Ränderna går aldrig ur

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan