Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Varför vill kunskapsförvaltningen inte visa riskanalysen kring Jernvallsskolans flytt?

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Elever på Jernvallsskolan har protesterat mot flytten.

Bild: Jenny Lundberg

Annons

I och med den föreslagna flytten av Jernvallskolans högstadium så har lärarna på både Jernvallsskolan och Björksätraskolan gjort sina riskanalyser. De är tydligen inskickade till kunskapsnämndens diarium, där någon lagt locket på.

De är inte offentliga och förklaringen är att de inte är färdiga trots att lärarna gjort sitt jobb med dem. Det är inte heller säkert att de kommer att ingå som en del i det beslutsunderlag som kunskapsnämnden ska fatta beslut om den 21 januari. Varför har man då över huvud taget lagt ner tid på och gjort riskanalyserna? Var det bara ett spel för galleriet?

Annons

Annons

Oerhört konstigt ifall man väljer att inte på ett öppet sätt visa upp de risker man ser med de olika förslagen utifrån lärarnas perspektiv. Jag kan bara tolka detta som att riskanalyserna innehåller information som Inger Norman inte tycker talar till fördel för hennes egna förslag och att hon därför väljer att inte visa upp de risker lärarna sett.

Det känns inte seriöst, nästan snudd på maktmissbruk. Nu när politikerna vet att det finns riskanalyser gjorda, varför kräver de inte då att få se dem i sin helhet? Vad har politikerna i så fall för egen agenda om man medvetet väljer att ignorera nedlagt arbete? Vad eller vem är man rädd för?

Men en dag blir de offentliga eller på annat sätt publika, och då ska det bli synnerligen intressant att läsa dessa och ställa dem mot det beslut som kunskapsnämnden fattar den 21 januari. Då kommer vi se vem man kan lita på i kommunpolitiken i Sandviken framöver.

Konfunderad och besviken

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan