Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Liberalerna i Sandviken duckar i skoldebatten

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Skribenten tycker att Liberalerna duckar i skoldebatten.

Bild: Arkivbild

Annons

När man läser Liberalernas valmanifest i Sandviken så kan man vid en första anblick få en positiv magkänsla. Liberalerna säger sig vara skolpartiet framför andra. Man har centralt en ny skolexpert, Isak Skogstad, som har tre punkter på sin agenda där en är att lärarnas arbetsmiljö måste sättas i fokus.

Riskanalysen som har gjorts av lärarna vid flytt av Jernvallsskolans högstadium visar på stora risker, men den väljer skolledningen att hemlighålla. Isaks punkter låter bra, men verkar inte vara en linje som L i Sandviken driver.

Annons

Annons

Vad som är mycket oroväckande gällande den pågående dialogen kring flytten av Jernvallsskolan är att T Lundqvist, L, som sitter i kunskapsnämnden inte har visat ett intresse av att sätta in sig eller vilja förstå det förslag som vi föräldrar lagt och som skulle ge studiero för eleverna samt bra arbetsmiljö för lärarna. Per-Ola Grönberg, L, är helt tyst och säger sig lita på kunskapsförvaltningen vilket i sig är mycket oroande. De har under många år misslyckats kapitalt i sin profession med det uppdrag man har att höja kunskapsnivån på skolorna i Sandviken.

Partitopparna i L sitter med höga löner och är rädda för den vinande partipiskan från S. Svensk politik skulle må bra av färre partipiskor och fler ledamöter som vågar gå stå upp för det de tror på. Alla andra partier både i majoritet och i opposition har i alla fall yttrat sig i media på ett eller annat sätt. Men Liberalerna verkar försöka rida ut stormen i tystnad.

Sviktande förtroende

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan