Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Flytta eleverna till Storvik i stället för till Björksätraskolan

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Här finns det plats för fler elever, anser skribenten.

Bild: Per Johansson

Annons

Nytt förslag om skolflytt i Sandviken: Kunskapsnämnden i Sandviken ska inom kort fatta beslut om hur lokalerna i kommunen ska disponeras. Ett förslag som förts fram är att Jernvallsskolans högstadium skall flyttas till Björksätraskolan trots att det är ont om plats där.

Som boende i kommunen med viss insikt i skolfrågor lämnas härmed ett förslag till kunskapsnämndens konsternerade politiker, väl värt att beakta efter att en konsekvensanalys genomförts.

Annons

Annons

Flytta berörda elever och lärare till Hedängskolan i Storvik! Hedängskolans högstadium är byggd för sex parallellklasser, men har i dagsläget bara fyra paralleller. Att ett antal elever måste bussas 16 km från Sandviken till Storvik går att besluta om, högstadieelever från Österfärnebo åker ju buss mer än 40 km enkel resa till Sandviken.

Dessutom har Hedängskolan ett bra läge, väl tilltagen skolgård, gångavstånd till idrottshall och idrottsplaner, utomhusbad, elljusspår, skolskog och nära till naturen. Enligt statistik för läsåret 2018/19 var andelen behöriga lärare 49 procent, vilket är väl så bra som på andra skolor i centralorten.

Man har också en subtil högstadierektor som inte sökt sin tjänst i konkurrens med andra utan som handplockats av självaste skolchefen, så vederbörande kan säkert lösa de eventuella integrationsproblem som kan uppstå när ett antal nya elever och lärare dirigeras till Hedängskolan. En viss upprustning av högstadielokalerna torde dock behövas.

Förslaget överlämnas med varm hand till politikerna i kunskapsnämnden !

Storvikslärare

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan