Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Är det rimligt att polismyndigheten ska hantera p-böter?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Polisen har väl annat att göra än att hantera överklaganden av p-böter, anser skribenten.

Bild: Filip Gustafsson Högman

Annons

Gävle Parkeringsservice skriver "Det är fortfarande vi som ansvarar för parkering på gatorna i Gävle". Då ställer jag mig väldigt frågande till varför polismyndigheten i länet ska behöva hantera överklaganden gällande p-böter som Gävle Parkeringsservice har utfärdat?

Har inte Polismyndigheten annat att göra än att utreda diverse överklaganden gällande p-böter? När man parkerar på Gävles gator och betalar i automat ska man sen en tid tillbaka ange bilens registreringsnummer som trycks på p-biljetten. Lätt hänt är att av misstag skriva en bokstav fel i sitt registreringsnummer och inte upptäcka sitt misstag innan man lägger in biljetten synligt i bilen.

Annons

Annons

Vad händer då? Jo Gävle Parkeringsservice kommer och utfärdar en p-bot med anledning: "Överträdelse 22 Parkerat fordon utan att giltig parkeringsbiljett eller motsvarande är synlig och läsbar (3 kap. 49 a §) Trafikförordningen (1998:1276)". Tar man då kontakt med Gävle Parkeringsservice för att bestrida sin p-bot får man veta att detta ska göras till polismyndigheten i det län p-boten är utfärdad.

Ett av våra stora välfärdsproblem är just polismyndigheten som inte hinner med och inte har tillräckligt med finansiering från våra skattepengar. Kan det då verkligen vara rimligt att polismyndigheten ska sitta och hantera överklaganden gällande p-böter?

Förundrad över hur skatteintäkter används

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy