Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Tänker du låta häxjakten på de svaga grupperna fortsätta?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Ardalan Shekarabi.

Bild: Mats Wikman

Annons

Öppet brev till Ardalan Shekarabi: Tänker du fortsätta med häxjakten på de svaga grupperna i samhället för att dra in pengar till statskassan som den sittande regeringen frikostigt har skänkt bort!

Försäkringskassan har utförsäkrat 450 procent fler sjukskrivna sedan nysossarnas makttillträde 2014 och det tycks fortsätta i oförminskad takt fastän finansministern har sagt att Sveriges ekonomi är god. Dessutom har Folksams välfärdsanalytiker Håkan Svärdström räknat ut att denna regering har knyckt 20-30 miljarder per år som skulle fungerat som skyddsnät. Varför måste då de svaga grupperna utstå denna omänskliga behandling och fråntas sitt människovärde och försörjning? De har faktiskt betalat skatt till en sjukförsäkring.

Annons

Annons

Denna diskriminering kan inte få fortsätta i en rättsstat. I folkmun kallas Försäkringskassan för Förintelsekassan och Förnedringskassan! Det talar sitt tydliga språk eller hur?

Ta del av verkligheten. Det finns många berättelser som visar på ett förakt mot de sjuka, assistansberättigade och fattigpensionärer.

Lycka till med att rensa upp i träsket och bevisa att du står upp för de mänskliga rättigheterna i en före detta välfärdsstat.

Ser ett reportage om fyrabarnsmamman i Gävle som blev sjuk och uppmanades av FK i Gävle att leva på makens inkomst. Hon får heller inget försörjningsstöd från kommunen. Då måste hon sälja sin bil och även sitt hus. Det är den brutala verkligheten!

Försäkringskassan nekade under 2017 nekat 27 000 personer ersättning. Trots hård kritik från flera håll har myndigheten inga planer på att förändra sina rutiner.

Vanja Palm

Sandviken

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy