Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Socialdemokraterna och Liberalerna är ute på djupt vatten i skolfrågan

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jernvallsskolan.

Bild: Per Johansson

Annons

Förnekelsen över sitt eget misslyckande med skolan i Sandviken kommer reflexmässigt. Själva grundorsaken till att kommunen befinner sig i en utomordentligt allvarlig situation vad gäller den kommunala skolan uppstod knappast här och nu. Avsaknaden av de 35 förskoleplatserna som nu har ställt hela skolfrågan på sin spets i kommunen är bara symptomen på en mångårig misskötsel.

Annons

Annons

Är inte en av grunduppgifterna för skolchefen samt nämnden att säkerställa att det finns en långsiktighet? Att den nya kommundirektören Pär Jerfström uttrycker en förvåning över avsaknaden av ett strategiskt styrdokument för skolan är bra, men vad säger detta om de som är ansvariga för skolverksamheten i Sandviken?

Med en dåres envishet fortsätter (S) och (L) hävda att detaljplanerad mark saknas i anslutning till befintliga skolor vilket dock är felaktigt. Enligt chefen för Tekniska kontoret finns det detaljplanerad mark på Murgården och Norrsätra. Från tjänstemännens sida så görs dock bedömningen att det inte är ”önskvärt” att använda den.

Sedan när fick vi ett tjänstemannastyre i kommunen? Samma politiker och tjänstemän fortsätter hävda att det kostar elva miljoner kronor per år för paviljonger. Det man inte nämner är att det är för en skola för 200 elever med matsal och fritids, inte två klassrum för 35-40 elever.

Så vem är det egentligen som är ute på djupt vatten och tänjer på sanningen? Jag hoppas Lars Karlsson (S) och Thomas Lundqvist (L) har på sig armpuffarna då det är långt till strandkanten.

Fundersam

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan