Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Alla vinner på att erbjuda personalen årskort på X-trafik

Vi moderater uppmuntrar till att fler tar eget ansvar över sin egen hälsa. Kollektivtrafikresenären har konstaterats ha en bättre hälsa då de cyklar och promenerar tre gånger så mycket som bilisten. Genom att erbjuda årskort på X-trafik kan vi alltså också förbättra hälsan hos våra medarbetare, skriver Camilla Strömberg och Patrik Stenvard, M.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Patrik Stenvard och Camilla Strömberg.

Annons

Vi moderater gör många besök ute i våra verksamheter. En återkommande fråga som tas upp är hur svårt det är att behålla och rekrytera medarbetare, många har haft annonser ute i flera månader utan att få napp. Detta är ingenting unikt just för Gävleborg men för att sticka ut som attraktiv arbetsgivare behöver Regionen erbjuda ett mervärde i rekryteringsprocessen och värna de som redan jobbar hos oss.

Annons

Annons

Ett årskort på X-trafik enligt vårt förslag blir billigare för medarbetaren och är dessutom konstnadsneutralt för Region Gävleborg. Det är dessutom ett steg i riktningen att underlätta och uppmuntra ett hållbart resande vilket gynnar miljön. För de som ändå väljer bilen eller helt enkelt inte har något annat alternativ än att ta bilen till arbetet blir även parkeringssituationen bättre. Det är ont om personalparkeringar i dagsläget, hur det blir i och med Framtidsbygget är idag oklart.

Vi moderater uppmuntrar till att fler tar eget ansvar över sin egen hälsa. Kollektivtrafikresenären har konstaterats ha en bättre hälsa då de cyklar och promenerar tre gånger så mycket som bilisten. Genom att erbjuda årskort på X-trafik kan vi alltså också förbättra hälsan hos våra medarbetare.

Det är svårt att se att någon skulle kunna säga nej till detta förslag. Det gynnar som ovan visat både miljön, underlättar parkeringskaoset och stärker Region Gävleborg i sin attraktionskraft som arbetsgivare. Det blir billigare att resa kollektivt för medarbetarna och det är kostnadsneutralt för arbetsgivaren. Därför har vi moderater skrivit en motion om detta och hoppas att alla partier kan ställa sig bakom den. Alla vinner på detta.

Camilla Strömberg, M

regionråd i opposition

Patrik Stenvard, M

regionråd i opposition

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan