Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Det har blivit obehagligt att ta en promenad genom centrum

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Skribenten tycker det har blivit obehagligt att ta en promenad genom Boulognerskogen.

Bild: Markus Boberg

Annons

Jag kommer från en liten håla norrut, men har även bott fyra år i Göteborg. Jag minns så väl när jag flyttade till Gävle från Göteborg för drygt elva år sedan att Gävle kändes som en lugn och trygg stad. Det var så skönt att komma från "storstan". Jag kände mig säker på gatorna, även kvällstid, men mycket har hänt sedan dess...

Jag arbetar inne i city och har förmånen att dagligen kunna ta promenader längs hela Drottninggatan från stationen genom Boulognern och sedan tillbaka. Varje dag ser jag flera påverkade människor, och då menar jag inte enbart av alkohol. Många är höga som hus, och en stark känsla av obehag infinner sig.

Annons

Annons

Intill Milles änglar, Heliga Trefaldighets kyrka och utanför Nian sitter alkoholister och dricker på öppen gata. Ofta är det samma gamla ansikten man ser, men utvecklingen är skrämmande.

Jag ser fler och fler "nya" missbrukare, framförallt i yngre åldrar som är påtagligt narkotikapåverkade, och jag kan inte låta bli att fundera över om det verkligen ska vara så här.

Är jag och mina vänner de enda som tycker att Gävle har blivit ruskigt obehagligt på sistone? Var är polisen? Varför gör ingen något? Ska vi behöva dra oss för att gå en promenad genom stan mitt på ljusa dagen?

Det finns ingen enkel lösning, men jag tycker åtminstone att polisen borde patrullera mer i city och i Boulognern, för ökad trygghetskänsla. Kanske ingripa när någon är synbart stenhög? För jag vill inte behöva känna dessa obehagskänslor varenda gång jag vill ha lite frisk luft!

Hälsofreak

Annons

Annons

Till toppen av sidan