Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Måste vi bygga en bro ska den gå via Tullhuset

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Behövs fler broar över Gavleån? Foto: Lasse Halvarsson.

Annons

Svar till H.J.: Jag håller helt med i resonemanget om ytterligare en bro över Gavleån i anslutning till Redargatan på Alderholmen. Förstör inte det område som anknyter Gävle till havet genom att anlägga en bullrig bilväg. Gör något för rekreation och tillgång till havet för alla i stället.

Annons

Annons

Dessutom bör vi tänka till om biltrafiken verkligen kommer att se ut som den gör nu om några år. Har vi rent miljömässigt verkligen råd att låta så många bilar köra genom stan? Och kommer vi att åka bil på samma sätt eller kommer miljöanpassning tvinga oss att tänka annorlunda?

Måste vi bygga en bro så känns det självklart att den ska gå via Tullhuset där affärer och kontor kommer att finnas. Vi börjar äntligen få en del av Gävle som känns marin med gästhamn för båtar, husbilar och ett promenadstråk som fler och fler hittar till. Bygg inte bort det med en bro! Försök hitta ett alternativ som är bra i stället för att välja det som är minst dåligt!

EG

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy