Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Politikerna har verkligen inte förstått allvaret i situationen

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jernvallsskolan.

Bild: Arkivbild

Annons

Vad är det som händer i Sandviken kommun gällande beslutet att Jernvallsskolans högstadium ska flytta till Björksätraskolan? En föräldragrupp har tagit fram ett gediget material som visar på att denna flytt är under all kritik. Ändå står beslutande politiker upp och försvarar allt till sista blodsdroppen med uttryck som ”Nu fick det bli så här”, som nämndens ordförande Lars Karlssons uttryckte sig när lokal media intervjuade honom.

Annons

De har verkligen inte förstått den allvarliga situation som redan finns och kommer att uppstå med detta beslut! Åk till Jernvallsskolan en morgon vid kl. 07.45-08.00 och se hur trafiksituationen ser ut när alla yngre barn ska lämnas på skolan.

Att ingen olycka hänt ännu får vi tacka högre makter för. Hur kommer det att se ut från nästa höst när ännu fler barn behöver skjuts till skolan? Alternativa paviljonglösningar där skolchef Inger Norman och kunskapsnämnden pratar om en kostnad på elva miljoner kronor/år.

Annons

Det stämmer ju inte! Det är baserat på 200 elever. Nu gäller det cirka 35 förskolebarn som vi ska ta hand om på så bra sätt som möjligt. Varför ifrågasätter ingen journalist dessa kostnader och varför kan inte skolchefen eller kunskapsnämndens politiker svara på vad en paviljonglösning skulle kosta ett läsår för dessa barn? Fram med korrekta fakta!

När det gäller Björksätraskolan som har en maxkapacitet för 308 elever ska det från nästa höst vistas 450 elever. Rektor Carl Carlsson står i dag och skryter om hur fint allt har blivit efter renoveringen, men man nonchalerar fullständigt ytorna för alla elever.

Redan i dag är matsalen för liten, flera sitter redan utanför den för att kunna äta under luncherna. Där pratas det om att ytterligare 30 platser vid sex bord ska tryckas in…

Buller och ventilation verkar vara något man helt förbiser med denna flytt liksom hur alla elever ska må bra och försöka få till bra skolresultat. De scheman man föreslår kommer inte att fungera (”det löser vi senare”, har politiker svarat). Hur ska man få ihop den ekvationen utan att skoldagarna blir alldeles för långa?

Annons

Det har pratats om mer information till alla föräldrar, men ännu råder tystnad. Jernvallsskolan ska bli informerad inom kort, menar Carl Carlsson, som också säger att ännu finns ingen plan för när föräldrarna till barnen på Björksätraskolan ska få information! Hur tänker man? Vad är det för styre?

Sorgsen och förbannad förälder

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan