Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Det finns mycket man kan göra medan bilen laddas

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Skribenten räknar upp mycket som en resande tjänsteman kan göra medan bilen laddas.

Bild: Hampus Petersson

Annons

Signaturen DDT skrev att elbilen gör företagandet ineffektivt. Ditt exempel bygger på att du gör antagandet att den resande säljaren/tjänstemannen inte kan göra något annat under tiden som bilen laddas.

Här är några saker som kan utföras parallellt med att bilen laddas:

Annons

Annons

Äta lunch, möten med kunder, läsa/svara på mejl, telefonsamtal, ha rast, diverse administrativa sysslor med mera.

Själva körtiden som en säljare/tjänsteman gör är i sig inte direkt produktiv, utan mer ett nödvändigt ont. Troligen finns det större produktivitetsvinster i att köra fler möten över telefon/skype eller liknande.

Så att räkna bort en elbil som ett möjligt alternativ till transportmedel baserat på att det "stjäl" arbetstid håller inte riktigt. Skulle det vara så att elbilen inte fungerar för verksamheten så finns det alternativa lösningar som till exempel hybrider av olika slag.

Angående att ladda bilen hemma så finns det ett antal lösningar för att kunna ladda hemma och att arbetsgivaren ändå står för kostnaderna. Att trycka i sladden hemma är inte mer jobb än att trycka in sladden till motor eller kupévärmaren.

Elbilen är kanske inte den optimala lösningen för alla, men väldigt många skulle nog klara sig alldeles utmärkt med en elbil.

Sebastian

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan