Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Vad händer med Bollnäs sjukhus?

Ska Bollnäs närsjukhus ha samma betydelse som närsjukhusen i Sandviken och Ljusdal? Vilken skillnad är det på ett närsjukhus och ett sjukhus och hur märker man denna skillnad? skriver Henrik Olofsson, Sjukvårdspartiet.

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Henrik Olofsson, SVG.

Bild: Christian Massana

Annons

Region Gävleborg strukturerar om sjukvården och det sker lite i smyg. Bollnäs sjukhus är under förändring och det sker smått så att personal och befolkning inget ska märka.

Bollnäs sjukhus har haft en viss nivå på den sjukvård som kan ges på sjukhuset men nu efter nyår så har det skett en liten förändring: Bollnäs sjukhus blev Bollnäs närsjukhus.

Vad betyder denna förändring och vilka konsekvenser blir det av detta? Vilka verksamheter och vilken sjukvård anser majoriteten ska finnas på ett närsjukhus? Är det en god och nära vård man ska utveckla vid Bollnäs sjukhus?

Annons

Annons

Ska Bollnäs närsjukhus ha samma betydelse som närsjukhusen i Sandviken och Ljusdal? Vilken skillnad är det på ett närsjukhus och ett sjukhus och hur märker man denna skillnad?

Är det detta beslut som togs 2002 och man just nu 2020 18 år senare kommit på att nu vågar vi ändra i systemet så Bollnäs blir ett närsjukhus?

Upp till kamp för att Bollnäs sjukhus ska vara just ett sjukhus och inte ett närsjukhus. Vi är mycket oroade över att sjukvården kommer att flyttas bort från Bollnäs.

Vi vill se en god och nära vård men då ska sjukvården utvecklas med nya verksamheter och mer sjukvård nära än mer sjukvård längre bort.

Vi kommer att ta parti för sjukvården och vill att majoriteten förtydligar hur man tänker utveckla sjukvården på Bollnäs sjukhus.

Henrik Olofsson

regionråd för Sjukvårdspartiet Gävleborg

Annons

Annons

Till toppen av sidan