Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Absolut inga skattepengar till vindkraftsindustrin

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Anders Ygeman bör stoppa alla subventioner till vindkraft, anser skribenten.

Bild: TT

Annons

Anders Ygeman och regeringen borde omgående ta sitt ansvar och upphöra med alla subventioner till vindkraft. Vindkraft som förfular vårt svenska landskap, vindkraft som skadar 10 000-tals människors hälsa med ljud- och ljusföroreningar

Vindkraft som slaktar miljarder och åter miljarder insekter som behövs för att pollinera växter och som föda för många fågelarter, vindkraft som hindrar fåglars flyttvägar och dödar stora mängder fåglar, vindkraft som vi i Sverige inte behöver.

Annons

Annons

Sveriges elproduktion är i dag till nästan 100 procent fossil- och koldioxidfri, så av vilken anledning ska vi skattebetalare i Sverige subventionera vindkraftsproducerad el för att de utländskt ägda vindkraftsbolagen skall sälja el till Polen, Tyskland och övriga Europa?

Varför tror ni beslutsfattare att mer än 95 procent av utbyggnaden sker med pengar från utlandet, bland annat från Kina och Tyskland? av välgörenhet? Knappast! För att tjäna pengar i ett land där man inte behöver ta konsekvenserna av den förstörda miljön, i ett land där skattebetalarna betalar miljarder och åter miljarder för utbyggnaden av det elnät som behövs för att kunna exportera och sälja el till Europa, i ett land där skattebetalarna betalar när kalkylerna inte längre håller.

Mats

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy