Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Fackliga företrädare, representerar ni lärarna eller Inger Norman?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Björksätraskolan.

Bild: Jenny Lundberg

Annons

Det är lätt att få intrycket att de fem fackliga företrädarna i debattartikeln har skrivit en jobbansökan direkt riktad till Inger Norman. Vad finns det annars för skäl att gå ut så hårt och positionera sig i den redan infekterade skoldebatten?

Annons

De fackliga representanterna säger att de har tittat närmare på ventilation och brandsäkerhet.

Annons

Det är ett mycket intressant påstående, speciellt med tanke på att det är flera år sedan en brandtillsyn gjordes och under en period då skolan hade betydligt färre elever än det nu tagna beslutet kommer att ge. Kommunen själva anger maxkapaciteten för åk 7-9 på Björksätraskolan till 308 elever. För närvarande går cirka 330 elever och med det tagna beslutet så kommer cirka 450 elever att gå på skolan.

Har de fackliga representanterna tagit sig tid att läsa lärarnas riskanalyser? Lärarna beskriver i dessa att det redan i dag råder brist på arbetsplatser för lärare, brist på personaltoaletter, trångt i korridorer, matsal som rymmer 120 elever skall nu rymma 150. Fyra fläktrum har tagit upp en stor del av tre grupprum men även brist på klassrum som kommer att innebära långa dagar med stora block av håltimmar.

Det mest anmärkningsvärda är att lärarna befarar att elever med till exempel koncentrationssvårigheter, dyslexi och inlärningsproblem, svenska som andraspråk kommer att drabbas hårdast då det inte kommer finnas tillräckligt med grupprum för at stödja dessa elever.

Det kan även nämnas att en av de fackliga företrädarna är medförfattare till tjänsteunderlaget.

Lärare som inte känner igen sig

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan