Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Ringde det ingen varningsklocka någonstans inför skolbeslutet?

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jernvallsskolan i Sandviken.

Bild: Per Johansson

Annons

Den 6 december säger Lars Karlsson, S, ordförande i kunskapsnämnden, att det inte är särskilt troligt att det hade blivit någon storskola i Sandviken, därför väljer man nu att dra tillbaka förslaget.

Den 17 februari 2020 säger Lars i kommunfullmäktige att han inte kan definiera vad en storskola är. Han säger i en replik till Jonny Bratberg, M, att det kan vara 300 eller 1 200 eller rent av 12 000 elever.

Annons

Annons

Nåja, det låter ju förtroendegivande. Hur som haver så har S,L och V nu röstat för att lägga ner Jernvallsskolans högstadium och flytta det till Björkästraskolan. En skola som enligt byggnorm maximalt skall husera 308 elever men som nu enligt det tagna beslutet skall husera 450 elever.

Ringde det ingen varningsklocka någonstans? Ett provschema är lagt som är helt ohållbart, det är så tajt mellan lektionerna så att salarna inte komma hinna ventileras ut och in med frisk luft.

Men vem bryr sig om att eleverna får huvudvärk om dagarna?

I lärarnas riskanalyser kunde man läsa att de föreslår skiftgång för eleverna för att lösa schemaläggningen. Får barnen OB-tillägg då utöver studiebidraget?

Usch, det är så mycket fel i detta förslag så jag blir alldeles matt, det bryter mot Skollagen, Barnkonventionen, Arbetsmiljölagen, "Sundaförnuftlagen" med mera.

Har förresten Björksätras elever och vårdnadshavare fått tycka till? De som redan har det trångt i dag. Eller de kanske inte blir berörda?

Förvaltningsrätten handlägger nu ärendet, då får vi se vad som händer när man bryter mot lagar och regler.

Tiden är förbi när man rullar igenom förslag obemärkt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan