Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Hur kan Centerpartiet ta ställning för satsningen på vindkraft utanför kusten?

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Skribenten tror inte att det blir lokala företag som får bygga kraftverken ute till havs. På bilden transport av ett blad till ett vindkraftverk.

Bild: Tobias Bernander

Annons

Hur kan Centerpartiet ta ställning för den här planerade gigantiska miljöförstörande vindkraftindustrin? Tonvis med skrot kommer att placeras i havet och kraftverken kommer att vara uttjänta om cirka 15-20 år samt ligga kvar på havets botten.

Annons

Annons

Har C utrett hur fåglar, fiskar och den giftiga havsbotten påverkas eller litar ni okritiskt på tvåmansbolaget? Har C verkligen funderat över alla frågor som är viktiga att klargöra – före beslut?

Sverige är ett föredöme avseende klimat och miljö och är i princip fossilfritt.Vi kan göra bättre klimatnytta genom att bistå andra länder med våra erfarenheter och kunskaper. Arbete och byggnation vid vindkraftsetablering sker erfarenhetsmässigt av tillfällig utländsk specialutbildad arbetskraft och inget tyder på att det blir annorlunda, det vill säga få eller inga inhemska arbetstillfällen kommer att skapas.

Angående företagande så kommer vindkrafttorn och vingar, att tillverkas i låglöneländer och utländska företag kommer att äga tornen och kan stänga av elen när det passar dem.

Vad är anledningen till att kommunen inte gjort egna neutrala omfattande utredningar och haft möten med allmänheten i den här stora frågan? Ingenstans i Sverige har en liknande gigantisk exploatering av vindkraftindustri ägt rum. De så kallade ”samråden” som tvåmansföretaget haft har varit till största del en envägsinformation, det vill säga inget samråd. Inga obekväma frågor ska ställas.

Det utlovade samrådet med boende på Norrlandet uteblev, trots påminnelser.

Mörkrädd miljövän

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan