Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Rad efter rad av floppar på miljöområdet

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Laddstolpe för elbil.

Bild: Staffan Bjerstedt

Annons

Det skrivs och pratas mycket om elbilar mycket genom att klimatfrågan är så i ropet. Somliga ser det som ekonomiskt förmånligt eftersom de dyra fossilbränslena inte behöver fyllas på. Det räcker med en sladd hemma.

Men vad händer när skattemiljonerna från bensin och diesel inte längre stärker statskassan? Då måste dessa pengar tas in på annat sätt, och hur detta ska ske talas det väldigt tyst om. Varför är det så tyst om detta? Varför är inte media mer på hugget och undersöker vad händer sedan?

Annons

Annons

Nutidshistorien är full av floppar som kanske kunnat undvikas om det funnits framsynthet. En tid skulle det bara byggas med direktverkande eluppvärmning, vad hände sedan? Sedan kom braskaminen som var det elbesparande elprojektet, vad hände sedan?

På fordonssidan kom E85, och det lades förslag om att bensinbilar skulle konverteras och E85 skulle säljas på alla bensinstationer, vad hände sedan? Därefter kom dieselbilar som subventionerades, vad hände sedan? Nu kommer elbilar, vad händer i framtiden?

Detta är ett urval av floppar, vilken blir nästa?

Gubben

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan