Annons

Annons

Annons

Engagerade Gävletjejen söker kärleken i TV4 hos bonde i Afrika: "Jag är tvärkass på att dejta"

Gävlebon Ida Wahlgren trodde aldrig att hon skulle vara med i ett reality-program på tv. Med premiär tisdag 3 mars i TV4 är hon en av tio som dejtar den svensk-moçambikiske grönsaksbonden Michel Olofsson i det nya programmet Bonde söker fru – Jorden runt. Ett gemensamt engagemang för utsatta människor i fattigdom samt att resa och bo utomlands fick henne att söka.

Text

Ida Wahlgren har bara bott i Gävle ett och ett halvt år. Hon är uppvuxen i Mora, men föräldrarna träffades här, då pappan växte upp i Gävle och mamma har släktingar här, genom vilka de också möttes. Kvar i stan finns farmor och farfar. Farmor bor hon granne med och de umgås också en hel del. Tremänning till Ida Wahlgren är Viktor Wesslén som vann pris som årets producent på Local Heroes-galan sist med sin Demofabriken.

Bild: Nils Palmeby

Annons

De tio kvinnorna som dejtar grönsaksbonden Michel Olofsson i Bonde söker fru - Jorden runt har en sak gemensamt: de älskar att resa eller bo utomlands under längre perioder. Gävlebon Ida Wahlgrens passion kretsar kring det lilla utsatta riket Nepal, inklämt mellan Kina och Indien. Runt 2016 i samband med att ett tidigare längre förhållande tog slut, tog hon kontakt med tidigare Gävlebon Eva Holmberg Tedert, som är grundare till Föreningen för gatubarn i Nepal.

0 kren månad

Läs vidare med Digital

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på gd.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan