Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Kort sagt om vindkraft, Coronavirus, gator i Gävle med mera

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Svar till Gubben: Tack för din mycket tänkvärda artikel Vad hände sen? Jo Vattenfalls vindkraftspark i Öresund har fått nedmonteras efter 13 års konstant förlust, liksom regionens inköpta. Vad händer nu igen? Jo, nu ska Gävle kommuns politiker gör samma misstag efter Jungfrukusten! Vad händer sen? .Nästa flopp som redan är på väg, nedläggning av befintliga kärnkraftverk. Vad händer sen? Total fossilfrihet genom spark på vintern och cykel på sommaren och tvingad import av gas från Ryssland via Gotland för uppvärmning? Flopparna tar aldrig slut!

Håkan Lidström

Annons

Tänk att styrande politiker först och främst alltid ska spara in på välfärden och landsbygden. De är riktiga mjölkkossor. Bland annat för att finansiera andra idiotiska dyra projekt. Till exempel bostadsbyggandet på Näringen. Där har vi cirka sex miljoner i projekteringskostnader varje år. Pengar som i stället kunde gå till landsbygdens bussförbindelser.

Annons

lassE

Miljöpartiet skriver att fundamenten till vindkraftverken utanför kusten troligen blir till nytta för fiskbestånden. Hur har man kommit fram till det? Piren vid Skutskärsverken var tidigare ett av de bästa fiskeställena för havsöring från land i Gävlebukten. Men sedan vindsnurrornas uppkomst finns ingen öring där! Om det är som jag antar, direktdrivna turbiner, hur många tiotals ton neodym går då åt för att upprätta dessa vindkraftparker? MP bör vara väl medvetna gällande utvinning av neodym då de aktivt stoppat brytningen i en av världens största fyndigheter i Gränna vid Norra kärr sedan 2013.

Pär Magnusson

Sjung vindkraftens lov: Mälardalens befolkning behöver el till sina elbilar och iPads. Vi i Gävle och norrut har el så det räcker för våra behov! Vi ska då få vår natur förstörd med påverkan på människor och djur. Bygg vindkaftverk där behovet av el finns! Stockholms skärgård är den naturliga platsen att bygga på, kortare ledningar till konsument och mindre kostnader. Ett maktmissbruk som är så flagrant att jag tappar all tro på politikerna. Rovdriften på våra natur måste upphöra!

Liberalen

Om det fanns en levande skärgård skulle läget vara annorlunda, tycker Realist.

Bild: Arkivbild

Annons

Om man åker ut till kusten i Gävleborg och ska njuta av naturen så ser man bara vatten, vatten så långt ögat når. Ingen skärgård,med undantag av någon liten holme här och där. Varför lägga ned en sån energi att motverka utbyggnaden av havsbaserad vindkraft i detta vatten? Om det fanns en levande skärgård med öar som det bodde människor på, både som permanentboende och sommarboende, då skulle vi komma i ett annat läge. Men som det är nu, bygg ut så mycket det går, folk kommer att vänja sig till slut.

Annons

Realist

I dag erkänner jag utan omsvep eller tvekan att jag är rädd för Coronavirusets härjningar här i Sverige. Jag tror att antalet smittade kommer att växa i snabb takt. Ingen tror att landets sjukvårdsresurser kommer att räcka till i nuläget om flyktingar strömmar hit. Jag och många med mig undrar hur Migrationsverket ska informera tusentals nyanlända. Människor som inte kan det svenska sjukvårdssystemet eller känner till sjukvårdsregler i dessa krisdagar. Allt detta kommer att hända sedan Turkiet gjorde allvar av sitt hot och öppnade gränserna mot hela Europa via Grekland.

En kurd

Jag har till 97 procent egen väska med mig när jag handlar men min fundering är varför inte alla butiker tar bort alla plastpåsar och bara tillhandahåller papperspåsar.

Pensionär

Med alla puckelpister i Gävle släpper du ut mer avgaser genom att bromsa och gasa mellan pucklarna än vid jämn gas. På tal om utsläpp: Om man kommer från Bomhus och ska till återvinningen så finns det en bussgata för två bussar i timmen. Den får man inte använda utan man ska åka tre kilometer till för att komma till återvinningen med mer utsläpp som följd. Det skulle vara roligt att få en förklaring av Miljöpartiet och Centerpartiet hur man tänker.

38 år bil- och bussverkstad

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan