Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Miljöpartiet och Centern vill förstöra vår vackra Jungfrukust

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

I södra Sverige saknas tillräckligt med kraftledningar, skriver signaturen.

Bild: Arkivbild, Markus Boberg

Annons

Det verkar vara Miljöpartiet och Centern som driver på att tillsammans med ett miniföretag (två personer) förstöra vår kustmiljö och sälja ut Jungfrukusten till troligtvis kinesisk-tyska företag (utländska företag äger cirka 20 procent av vindparkerna i Sverige).

Det kinesiska företaget CGN äger, enligt DI 15/2, 75 procent av vindkraftsparken utanför Piteå. De äger delar av vindkraftsparkerna i Bollnäs,Boden och Gällivare.

Annons

Annons

Det saknas miljökonsekvensbeskrivning. Ta tysta områden med stora upplevelsevärden. Där ska man uppleva stillhet och en vördnad för naturen, det som naturreservat, parker och friluftsområden kan erbjuda stressade människor. Olika dB-referenser vid olika frekvenser är helt irrelevant! Det ska vara helt tyst! Alltså nolll dB från vindgeneratorerna, och dessa ska inte synas från land! Inte ens när man står på en normal stege.

Sveriges elkraft är i dag tillräcklig, utom i den södra delen, eftersom vi saknar kraftlinjer! Det tar cirka tio år att bygga linjer i Sverige. Stängningen av Ringhals kärnkraftverk har förvärrat elsituationen, men är under kontroll, eftersom vi under korta tider kan importera el från Polen, Tyskland, Danmark eller Norge.

Miljöpartiet och Centern sysslar ju med symbolpolitik med flera grava misslyckanden under åren.

MP är ju ett enfrågeparti, som mest sysslar med symbolpolitik och är för skattehöjningar på flyg, plastkassar, subventioner av elcyklar och elbåtmotorer etcetera.

Centerns affärer med till exempel It-ladorna som suger upp lika mycket el som mellanstora städer, och skandalen Vattenfall har ju kostat oss skattebetalare cirka 100 miljarder.

Vid valet 2018 fick MP och Centern tillsammans cirka tio procent av rösterna. De har alltså cirka 90 procent av Gävleborna emot sig! Gävle kommun invånare bör rösta på politiker som gynnar kommunens intressen och som inte ägnar sig åt att ge fördelar till stora utländska företag som inte skattar här.

Annons

Annons

Detta bör vi Gävlebor få för en förstörd Jungfrukust:

1) En årlig garanterad ekonomisk kompensering, oavsett om det är vinst eller förlust. (miljön är ju förstörd.)

2) Vad händer med andra delar under en 25-årsperiod? Fiske, jakt, turism och så vidare.

3) En i förväg utställd bankgaranti för kostnader för demonteringen av vindkraftverken.

4) Vem bekostar all mark, väg, anslutningslinjer, ställverk och transformatorer.

Miljövän

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan