Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: MP och C tänker fel men får rätt på grund av S

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild från Iggön med havet i fonden.

Bild: Markus Boberg

Annons

95 procent av svenskarna tycker att Miljöpartiet har fel åsikter och motsvarande för Centern är 92 procent. Detta enligt Novus februarimätning.

Varför skulle de då tänka rätt beträffande vindkraften utanför våra stränder? En ännu större fråga är varför dessa små partiers särintressen kan ha sådan påverkan i viktiga beslut. Svaret måste vara att S behöver allt stöd för att få regera vilket är det viktigaste i deras värld.

Annons

Annons

Nackdelen i ett parlamentariskt system är att den stora kloka tysta majoriteten inte hörs medan minoriteter och särintressen hörs hela tiden om det gynnar regeringspartiet. Förmodligen skulle många av de kloka men tysta våga sig in i politiken om de inte var rädda för det råa kriget i medierna.

Exempel på de inte så kloka förslagen kom väl från C när man tycker att alla fungerande företagslokaler på Näringen ska rivas och ge plats för bostäder. Detta på en gammal soptipp på dybotten och där allt flygbränsle till Arlanda transporteras.

MP borde byta namn till Stadsmiljöpartiet då deras målsättning tycks vara att alla vi som bor utanför tullarna och tunnelbanan ska bestraffas med årligt automatiskt höjda skatter på drivmedel trots att vi helt saknar kollektivtrafik.

Helt i linje med deras tankevärld ska vi också betala skatt på våra bärkassar för att andra människor kastar sina i havet men vårt hav ska vi gräva upp och döda allt liv för att främmande länder ska bygga vindkraft och sälja el till Tyskland. Jisses!

Vad säger då Naturskyddsföreningen när vår havsmiljö ska ödeläggas? Ingenting. Helt tyst.

Däremot, likt tjuren Ferdinand, är man på sin lilla äng på Iggön och i mys årligen krattar gräs vilket man sedan meddelar lokalpressen om sin stora insats för vår kustmiljö.

Kransalgen

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan