Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Majoriteten i kommunen vill förstöra miljön vid kusten

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Kusten är hotad, anser skribenten.

Bild: Aina Lundkvist

Annons

Nu röstade S, C MP och V för dessa mastodontbyggen av vindkraftverk utanför Iggön och Norrsundet. Heder åt Liberalernas Helene Åkerlund som röstade nej. Tydligen är det viktigaste för S att få ha kvar makten i kommunen precis som i riksdagen så går de till mötes med C, MP och V. (Se "Kransalgens" insändare i tisdagens GD).

Detta i tron att det är för miljön men när det är tvärt om att förstöra miljön. Det lilla bolaget Svea Vind med ett aktiekapital på 50 000 kronor kommer genom detta att tjäna flera miljoner när de överlåter detta på utländska aktörer som kinesiska företag. Detta tycker tydligen majoriteten i kommunen är bra. Med tanke på tidigare byggen så är det flesta som jobbar med dessa projekt folk från öst. Dessutom kommer elen att levereras till Polen och Tyskland. Frågan då: Varför inte bygga dem där?

Annons

Annons

Sedan en fråga till Naturskyddsföreningen: Vad tycker ni om detta? Ni som tyckte att botten skulle bli förstörd när Iggö kanal skulle muddras. Då menade ni att botten skulle bli förstörd när en grävskopa skulle muddra för att återställa en kanal som finns markerad på sjökortet. Nu ska flera tusen ton icke miljövänlig betong läggas ned på botten utanför vår kust.

Anders Sandin

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan