Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Facebook har verkligen synliggjort människors dumhet och inskränkthet

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det är inte ovanligt att ifrågasättanden eller faktabaserade inlägg tas bort, skriver signaturen.

Bild: Henrik Nyblad

Annons

Signaturen ”Susanne” skriver i GD om hur moderatorer återkommande plockat bort hennes inlägg på Sverigedemokraternas Facebook-sida för att hon i god ton ifrågasatte ett budskap. Slutligen blev hon blockad.

Tyvärr är inte detta ovanligt att ifrågasättanden eller faktabaserade inlägg för att tillrättalägga något felaktigt tas bort. Jag har råkat ut för det själv vid två tillfällen och jag vet många andra personer vars faktabaserade inlägg också "modereras" bort.

Annons

Annons

De Facebook-grupper som har gjort detta är Sverigedemokraterna i regionen som modererade bort faktainlägg om Kastets skola som visade på missförstånd bland flera ”hatiska inlägg”, Bensinupproret 2.0 och Klimatbalans där faktabaserade inlägg om såväl bensinpris som elproduktion och tagits bort.

Det är på detta viset filterbubblor, ekokammare och drev på Facebook skapas genom att fakta som inte ligger i linje med de drev man vill få igång tas bort. Faktabaserade resonemang och att inse att frågor ofta är mer komplexa än vad de till synes kan vara, är ofta inte paradgrenar för dem som är aktiva i dessa och många andra fora. Facebook har verkligen synliggjort människors dumhet och inskränkthet.

Nät-trött

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy