Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Med beslutet om vindkraften har ni politiker kört över oss igen

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Karta över kusten vid Norrsundet och Iggön.

Bild: Aina Lundkvist

Annons

Än en gång har vi fått uppleva när de styrande politikerna blir maktfullkomliga. Ni kör ert eget race. Trots massiva protester från folket så har ni politiker kört över oss och sagt ja till bygget av en vindkraftpark strax utanför Iggön, alldeles för nära land.

Min känsla är att ni uppfattar oss väljare som mindre vetande och att ni folkvalda politiker är förmer och vet bättre.

Annons

Hur går det ihop att ett utländskt megaföretag som har en enorm elförbrukning får etablera sig i vår kommun och i nästa andetag säger ni att denna vindkraftspark är helt nödvändig för vår ”gröna elförsörjning?

Annons

Det här beslutet har även stor betydelse för våra företagare och då tänker jag inte på de ev jobb som kan skapas på grund av detta bygge utan på de jobb som kommer att raseras för våra befintliga företag. Jag är själv företagare och min åsikt är att ni borde försöka klättra uppåt på listan över företagsvänliga kommuner.

En företagare satsar miljoner och lever för att försörja sig och sin familj. Det är hur lättvindigt som helst för er att ändra förutsättningarna. Ta till exempel Näringen där ni vill bygga bostäder och flytta företagen, sjukt! Detsamma gäller för Norrsundet och fiskerinäringen.

Glöm inte att det är företagen i Gävle kommun som betalar skatt och som vi ska vara rädda om. Mitt förslag är att skaffa er en vis och äldre erfaren rådgivare som varit med om både det ena och det andra eller väx upp.

Ej Iggöbo

men naturälskare och seglare

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan