Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Dessa monster till vindkraftverk som kommer att förstöra vår natur

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Vindkraftverk i Kalmarsund.

Bild: TT

Annons

Hur mycket ska de styrande politikerna i vår kommun få göra fel innan vi kan avsätta den? Skulle en företagsledning sköta sig på samma sätt, så vore den utbytt för länge sedan.

Rörberg, vilken flopp. Hur mycket har detta kostat? Och så är vi tillbaka på ruta ett.

Bostäder på Näringen. Ovanpå ett sopberg, som sträcker sig tio meter ner i marken och kanske är en kvadratkilometer i yta. Hur många långtradare ska skickas till Sakab i Kumla för destruering av allt skit? Det kommer att kosta hundratals miljoner.

Hamnens järnvägsspår över Näringen. Banvallen är byggd och ska nu inte användas. Nedlagt arbete för 30 miljoner kr till ingen nytta.

Vindkraftverken utefter kusten, dessa monster, som troligen inte kommer att monteras ner efter att de blivit förbrukade. Stoppa all byggnation av alla vindkraftverk. De förstör vår vackra natur. De begränsar alla människor från att vistas i naturen och ute på havet.

Annons

Annons

Säkerhetsavståndet till vindkraftverken är 600 meter och det är oerhörda ytor de tar upp och gör oanvändbara för oss människor. Och djur, inte minst fåglar. Det behövs 9 000 vindkraftverk för att ersätta till exempel Forsmark. Det behövs en yta stor som Stockholm och Uppland för detta.

Har vi råd att avvara så stora ytor av vårt land?

Många har varit rädda för kärnkraften och med viss rätt. Men nu är det nya tekniker på gång. I Finland bygger man två nya kärnkraftverk. De är mångdubbelt så effektiva, som de gamla. De utnyttjar kärnbränslet till 90 procent i stället för 20 procent som i de gamla. Strålningen försvinner på 100 år i stället för 1 000 år, som i de gamla. Vore det inte bättre att satsa på detta?Det behövs bara en enda kvadratkilometer i landyta för ett kärnkraftverk.

Eller ska vi börja diskutera det nyaste inom elproduktionen, fusionskraftverk. Totalt utan strålning och koldioxidutsläpp. Det forskas otroligt mycket just nu inom denna gren. De ledande länderna är England, USA och Frankrike. I Frankrike bygger man nu det första fusionskraftverket och detta ska vara i drift runt 2030. Därefter kommer land efter land att bygga dessa kraftverk.

Sedan står vi där i Sverige med en nersmetad natur av dessa monster till vindkraftverk. Ett fusionskraftverk tar upp en fjärdedel av ett kärnkraftverks landyta.

Om ni har en möjlighet. Ta en titt på Portugal hur de har förstört sitt landskap med alla vindsnurror. Det ser för jävligt ut. Så ska vi inte ha det i Sverige. Stoppa Miljöpartiet och Centerpartiet och deras tankar om vindkraft. Avsätt Jörgen Edsvik & Co och se till att det blir vettiga människor, som styr vår kommun.

Fusionskraft

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan