Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Socialdemokraterna väljer storföretag framför de lokala näringsidkarna

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Karta över kusten vid Norrsundet och Iggön.

Bild: Aina Lundkvist

Annons

Socialdemokraterna stjälper småföretagare utmed Jungfrukusten och hjälper storföretagen att etablera en eventuellt olönsam kustnära vindkraftpark utanför Iggön och Norrsundet.

Det har skrivits metervis med insändare som både protesterar och argumenterar mot dessa enorma vindkraftverk.

Socialdemokraterna har inte motiverat sitt ställningstagande som förstör för näringsidkarna och gynnar utländska investerare. Socialdemokraterna har i stället i ett lamt försök föreslagit en bygdepeng till dem som bor i området.

Annons

Annons

De har dock inte nämnt hur den bygdepengen ska tas ut från de utländska bolagen. Är den baserad på producerad mängd? Är den baserad på såld mängd? Är den baserad på kraftverkens vinst? Flera frågetecken visar sig när man försöker följa Socialdemokraternas tankegång.

Varför måste den kustnära vindkraftparken byggas? Speciellt när det finns alternativa platser som inte stör några av kommunens medborgare. Vet Socialdemokraterna något som vi andra inte vet?

Socialdemokraterna säger ja till vindkraften med inte med någon entusiasm kan vi observera. Det finns andra platser att bygga vindkraften på. Det är inte försent än. Ni kan rösta nej vid kommunfullmäktiges sammanträde.

Jungfrukusten ekonomisk förening

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan