Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Varför gamla nyheter och varför textar ni inte?

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Skribenten tycker att SVT borde texta mer.

Bild: Arkivbild

Annons

Varför kör SVT Gävleborg samma nyheter på kvällen som redan sänts på morgonen? Varför textas inte inspelade inlägg och gamla nyheter från morgonen i kvällsupplagan? Det stänger ute hörselskadade, eller är det detsamma om dom vet vad som händer eller inte? Nu är jag trött på denna nonchalans.

Hörselskadad

Svar direkt: SVT jobbar för att kunna utveckla textningen

Tack för dina synpunkter och frågeställningar. Att vi har samma nyheter på morgonen som i kvällssändningen är för att vi ofta startar morgonen med att publicera en av våra egna nyheter på sajt och i morgonsändningen. Nyheten följer sedan med under dagen och är oftast med i kvällens sändning också eftersom den fortfarande är aktuell. För dem som ser både morgon- och kvällssändningen blir det en upprepning tyvärr.

Annons

Annons

Du är inte ensam om att önska textning på lokala nyheter. Dessvärre har inte SVT kunnat ordna detta ännu. Det beror på att vi sänder så många program samtidigt (21 lokala program) som i så fall skulle behöva direkttextas. Våra undertextare räcker inte till för ett sådant stort uppdrag, men jag vet att det här är något som företaget jobbar med att försöka utveckla den saken. Det är en uppgift som vi på sikt skulle vilja lösa för publiken.

Mvh

Joanna Wågström

redaktionschef SVT Gävleborg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan