Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Kort sagt om vindkraften, corona och snöröjning

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Svar till Tony: Lite märkligt att jämföra fåglar som flyger in i fönster som oftast är fågelungar med havsörnar som mosas av av bladen till vindkraftverken Det är ju en komisk jämförelse

Stiganders

Det skrivs hela tiden om C, MP och S när det gäller kommande vindkraftsparker utanför vår kust. Men hur i hela världen kan V rösta för detta kapitalistiska projekt? V som ska låtsas företräda den lilla svaga medborgaren. Har V kontrollerat hur bolaget som bildats för detta enorma projekt får fram sina tillgångar? För det är väl inte billigt att köpa upp olika former av de undersökningar och ansökningar som krävs vid sådana här omfattande projekt. Det är bara att konstatera att V här i Gävle går i kapitalismens ledband.

Annons

lassE

Har sjukhusen egna lamineringsapparater och tillhörande material? Om inte, kan sådant skickas till sjukhusen? Kan optiker bidra på nåt sätt? Alla branscher, tillverkare och användare av skyddsglasögon, som svetsare, fiskebutiker med flera. Hobbybutiker och bokhandeln kanske har material? De flesta har säkert nånting. Jag har inget material som privatperson, förutom idéer.

Annons

Vill bidra

Nu har Willys visat sitt ansvar genom att skydda personal och kunder mot coronasmitta med plexiglas vid kassan. Coop har också börjat hänga på denna toppenidé. Glaset skyddar mot den direkta droppsmittan. Dags för Ica att visa att de inte är sämre!

Ica-kund

Vi över 70 som gärna promenerar på Hälsans stig har de senaste dagarna blivit bekymrade över de stora sällskap som nu har börjar promenera där, gärna fyra i bredd. Vi försöker hålla avstånd men de i medelåldern verkar inte alls förstå vad som gäller. Sätt upp skyltar eller enkelrikta Hälsans stig!

70-plus

Det är märkligt att inte Gävle kommun kan hjälpa 70-plus med att handla hem mat. Skulle tro att det kostar mer om de blir smittade av corona. Alla kan inte handla på nätet, och man vill inte svälta ihjäl. Märkligt att man får hjälp på så många andra ställen.

Undrade

Hur ska världen agera mot Kina när den här smittan har slutat att kräva tusentals liv? De mörkade från början hur allvarligt det var, läkare som varnade fängslades med mera. Skicka ut den dryga ambassadören som tror att han är någonting. Hela världen måste agera mot Kina. Strunta i eventuella diplomatiska förvecklingar, sätt hela Kina i karantän. Inga turister dit, inget handelsutbyte, sluta att stryka skurkstaten medhårs.

Annons

Annons

Förbannad

Estet har tagit bilden.

Bild: Privat

Så här fula hjulspår blir det när kommunens stängt av gångbanan vid Drottningbron hela vintern (bilden ovan). Folk och fordon kör där ändå. Varför inte bara sätta upp en skylt ”Vinterunderhålles ej”, i stället för dagens betongbockar En bättre lösning än dagens måste finnas till nästa år.

Estet

Vid det senaste snöfallet i Gävle plogades grusvägarna i Boulognern och Fjärran Höjder-skogen av riktiga amatörer. I Boulognern går och cyklar man nu på ”tvättbrädor”, för plogen har grävt sig ner alltför djupt och guppande. I Fjärran Höjder-skogen ser det ut som att man plogat upp grus i stället för snö längs sidorna. Men grus smälter inte. Fult är det. Var noga med nästa gång vem som plogar grusvägarna!

Varning för plog-amatörer

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan