Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Kort sagt inför vindkraftsbeslutet i dag

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Vindkraftverk utanför Landskrona.

Bild: TT

Annons

När ett ärende går till en domstol så finns det normalt två parter, i detta fall så jag kallar dem för onde och den gode. I detta fall blir Gävle kommun den onde som vill ha en vindkraftspark kustnära Norrsundet samt förstöra fiskevattnet för dem som bedriver kustnära fiske. Vem kommer att företräda den gode som inte vill ha havsbaserad vindkraft och inte förstörda kustnära fiskevatten? Eller blir det en partsinlaga från en part i målet enbart där beslutet ej går att överklaga?

Annons

Annons

Lutfisktorparen

Tack Helene Åkerlind och övriga i Liberalerna för en bra artikel och för att ni har insett det vansinniga i att förstöra Jungfrukusten för att bygga vindkraftverk. En fråga till S: Vad har ni för skäl att envist hålla fast vid att rösta ja i dag? Har ni lämnat någon typ av löfte till Svea Vind om att de skas få bygga vindkraftverken vid Utposten ? Tänk om och rösta nej. Svälj er stolthet och gör rätt. Förstår att MP, C och V har svårt att ändra sig men ett parti som Socialdemokraterna borde ha bättre förstånd.

Anders Sandin

De 40 vindkraftverken ska stabiliseras på havsbotten med gravitationsfundament. Undrar bara om de som ska ta beslut i dag har en susning om hur stora och tunga dessa fundament blir för att klara av det moment som blir vid en kraftig storm. Om fundamenten ska förankras med nedborrade pålar, hur kommer det att påverka sprickbiödning i berggrunden utan att riskera vattenkvaliteten för alla som inte har komunalt vatten? Om det blir saltvatteninträgning, vem står för kostnaden för dem som drabbas?

Fundersam

Man har ingen framtid inom partiet om man inte följer dess politiska linje. Så sa en ungdomsvän ärligt till mig när han skulle satsa på en politisk karriär. Och det kommer förmodligen att visa sig i dag när Jungfrukustens öde avgörs. För de flesta politiker vågar inte ha en egen åsikt, vågar inte gå emot partilinjen. Det är bekvämast så. Därför kommer politikerna i S, MP, V och C att rösta för genomförandet av vindkraftverken oavsett sina egna personliga åsikter. Det är tyvärr sant att Gävleborg har en väldigt liten vacker skärgård. Och inom en snar framtid har vi ingen skärgård överhuvudtaget.

lassE

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan