Annons

Annons

Annons

Kulturen - Ett år med corona

Corona sköt upp lanseringen – men framöver vill matentreprenören från Valbo lära Gävleborna att äta rätt

Valbobördige Johan Erkkilä levde rock n roll-livet som kock i Oslo, vilket ledde till att han fick magproblem. På senare år har han tänkt om och brinner för att hjälpa andra förstå matlagning på ett djupare plan samt hur olika råvaror påverkar kroppen. Efter corona är planen att han ska lansera sina smakförstärkande produkter i Sverige, med start i Gävle.

Text

Johan Erkkilä har även ett koncept där han fungerar som en slags personlig tränare i matlagning kallat Kokk hjem. Inom ramen för det kan han komma hem till folk och lära dem laga mat från grunden. Detta i ett system som följer "matlagningens logiska steg" med syfte att göra det enkelt att laga välsmakande och sund mat hemma. Bild: Pressbild.

Annons

Johan Erkkilä föddes 1981 och växte upp i Valbo. Han gick hotell- och restauranglinjen på Bessemerskolan. Under gymnasietiden kom han också med i kocklandslaget som elev och senare materialförvaltare, där han också fick uppleva Sveriges första OS-guld. Han jobbade samtidigt på det som var Gävles bästa restaurang kring millennieskiftet: Johanssons (där Gefle Gourmetservice ligger idag). Efter studenten bar det av till Oslo, där han bott i tjugo år nu, med ett litet återbesök för att jobba med Gefle Chocolaterie i början av 2000-talet.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på gd.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan